Badhoevedorp – De politie kreeg vrijdagmiddag omstreeks 17.15 uur een melding van een schietincident op de Nieuwemeerdijk. Hierbij is een 41-jarige man dodelijk getroffen en twee andere mannen zijn gewond geraakt. Het overleden slachtoffer is een 41-jarige Amsterdammer, de twee gewonden zijn een 51-jarige Haarlemmer en een 33-jarige IJmuidenaar.

De Haarlemmer en de IJmuidenaar zijn niet levensgevaarlijk gewond geraakt. De daders reden na het incident weg in vermoedelijk een klein model grijze personenauto. Zij vluchtten over de Nieuwemeerdijk richting de A9. De politiehelikopter werd ingezet bij een zoekactie. De auto is nog niet aangetroffen. Van de daders ontbreekt nog elk spoor.

Een rechercheteam van 25 politiemensen is vanaf vrijdagmiddag volop bezig met het onderzoek naar de toedracht van de schietpartij op de Nieuwemeerdijk. Inmiddels lijkt het erop dat een en ander zich heeft afgespeeld in het criminele milieu.

De politie verzoekt getuigen zich te melden.