Heemskerk – De bestuurder van een 45 km/u wagentje pakte in de nacht van maandag op dinsdag wel een heel rare route. De 62-jarige man wilde met zijn 45 km/u wagentje de A9 bij Heemskerk oprijden. In de bocht bij de oprit ging het echter faliekant mis en belandde het wagentje op zijn kant.

De bestuurder hield aan zijn ongeval geen letsel over maar de 52-jarige passagier moest door de brandweer uit het voertuig worden geknipt. Het dak is van het wagentje gehaald waarna het slachtoffer met armletsel naar het ziekenhuis is overgebracht. De bestuurder is aangehouden voor rijden onder invloed, hij blies ruim 7x de maximale limiet. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

De oprit van de A9 richting Alkmaar was door het ongeval tijdelijk afgesloten om de hulpverlening haar werk goed te kunnen laten doen.