Heemskerk – Bij een verkeersongeval op de A9 bij Heemskerk zijn zondag aan het einde van de ochtend twee Zwarte Pieten met hun auto gecrasht. Het ongeval gebeurde rond kwart voor twaalf bij de aansluiting met de A22. De snelweg was op dat moment spiegelglad vanwege een hevige hagelbui die op dat moment overtrok. De auto van de twee Zwarte Pieten stond bij de middenvangrail stil.

Zo’n 150 meter verder van het ongeval stonden ook twee personenwagens in de berm die met elkaar in botsing waren gekomen, het is nog onduidelijk of die bij het ongeval met de twee pieten waren betrokken. De brandweer is ook nog even ter plaatse gekomen maar gelukkig bleek er niemand gewond te zijn geraakt.

De twee Pieten waren over de vangrail geklommen en keken beteuterd naar hun voertuig. Sinterklaas zal hier waarschijnlijk niet zo blij mee zijn en wellicht zullen er bij een aantal gezinnen deze middag geen pieten met Sinterklaascadeaus verschijnen…