Dode bij schietpartijen Amsterdam; motoragent beschotenAmsterdam – In de Staatsliedenbuurt in Amsterdam is zaterdagavond op meerdere plaatsen geschoten. Een man is gedood, een ander is zwaargewond gevonden in de Van Bossestraat, deze is later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Ook twee motoragenten zijn beschoten op de hoek van de Haarlemmerweg (N200) met de Australiëhavenweg, de politie heeft de weg tussen Halfweg en Amsterdam afgesloten en er is in rij gezocht naar kogelhulzen .

Ook rond de Bok de Korverweg is op het parkeerterrein een groot stuk gebied afgezet. Op het terrein staat een Audi met Nederlands kenteken met veel schade aan het voorraam, mogelijk door kogels. Volgens getuigen zijn de inzittenden van die wagen overgestapt in een andere wagen.

Op de Tweede Keucheniusstraat is een tentje gezet waar vermoedelijk het dodelijk getroffen slachtoffer onder ligt en even verderop in de Schaepmanstraat staat een grote Range Rover met minimaal 11 kogelgaten erin.