Ruim 150 duiven uit woning aan de Bilderdijkstraat in Haarlem gehaaldHaarlem – Agenten van de dierenpolitie hebben samen met medewerkers van de dierenambulance woensdagmiddag ruim 150 duiven uit een woning gehaald. De bewoner van het pand aan de Bilderdijkstaat in Haarlem is enkele dagen geleden opgenomen in het ziekenhuis. Een familielid zou voor de duiven moeten gaan zorgen maar omdat behoorlijk stonk en goor was werd de dierenpolitie ingeschakeld.

Agenten zijn samen met medewerkers van de dierenambulance in beschermende kleding en mondkapjes de woning binnen gegaan en hebben de duiven naar buiten gehaald. Een van de medewerkers van de dierenambulance werd door de geur onwel en moest buiten weer even op kracht komen. De duiven zijn met de dierenambulance meegegaan waar voor ze zal worden gezorgd. Volgens een agent van de dierenpolitie was het hok waarin de duiven verbleven al lange tijd niet schoongemaakt.