Paard Blackie loopt over de A4bij Hoofddorp na verkeersongevalHoofddorp – Paard Blackie moest zondagmiddag rondjes over de snelweg A4 lopen na een verkeersongeval. Iets voor vieren wissende een auto van baan vlak voor het wegrestaurant over de A4 toen de bestuurder de paardentrailer over het hoofd zag en er tegenaan reed. De paardentrailer schoot los en vloog enkele malen over de kop.

In totaal waren er vier auto’s bij het ongeval betrokken waarbij een persoon licht gewond is geraakt. Deze is voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. Paard Blackie kon ook levend uit de paardentrailer worden gehaald waarna de eigenaresse Janette Bouwman rondjes met haar paard over de snelweg ging lopen om het paard niet teveel te laten afkoelen in afwachting tot een paardentrailer. Nadat deze was gearriveerd kon het paard met wat hooi de trailer nadat hij voor de laatste maal even naar de trailer kon kijken waar hij zojuist levend uit was gekomen.

Janette was erg geschrokken toen ze in haar spiegel keek en de trailer enkele malen over de kop zag vliegen. Een wagen erachter kon niet meer optijd remmen en raakte de trailer. De beschadigde auto’s zijn door bergingsbedrijven opgehaald.

Door het ongeval ontstond er een lange file op de A4.