48 woningen ontruimd na uitslaande brand door gelhaard in IJmuidenIJmuiden – In een flatwoning aan de Kruisberglaan in IJmuiden is maandagavond rond 19.00 uur brand ontstaan. Rond zeven uur werd de brand ontdekt in een gelhaard in de woning, en werden de hulpdiensten gealarmeerd. Bij aankomst van de brandweer was de brand aan de achterzijde van de woning inmiddels uitslaand.

De brandweer is direct begonnen met het bestrijden van de brand. De bewoners van 48 woningen van de flat werden geëvacueerd en zijn in het buurthuis of bij vrienden opgevangen. De omgeving werd door politieagenten en de Koninklijke Marechaussee afgezet.

Er zijn drie personen bij de brand gewond geraakt waarvan er 1 ook daadwerkelijk naar het ziekenhuis is overgebracht vanwege hartklachten. Het is nog onbekend of de overige bewoners van de flat vanavond nog terug kunnen keren naar hun woning.

Credit bovenstaande vijf foto’s: Mizzle Media / Ernst van Zijl