Opening tentoonstelling Teylers Museum door Prinses MargrietHaarlem – Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden, beschermvrouw van de Netherland-America Foundation, openende dinsdagmiddag 5 februari samen de tentoonstelling Hollandse meesters uit New York.

De Prinses kwam dinsdagmiddag rond 16.00 uur aan bij het Teylersmuseum waar ze na een aantal toespraken rond 16.30 uur de openingshandeling deed, de onthulling werk Van Battem op ezel. Vervolgens vond er een rondleiding door het prentenkabinet plaats.

Teylers Museum toont in het Prentenkabinet een unieke collectie 17de-eeuwse Hollandse tekeningen uit de privé-verzameling van de New Yorkse verzamelaar Clement C. Moore. Het gaat om werken van grote meesters, zoals Hendrick Avercamp, Abraham Bloemaert, Adriaen van Ostade en Rembrandt.

Toen deze verzameling een jaar geleden in The Morgan Library & Museum in New York te zien was, kopte The Wall Street Journal: “The Drawing Dutchmen: Their Golden Years”. Snel met de pen geschetste figuurstudies, fraai gekleurde aquarellen van landschappen en zorgvuldig met krijt uitgevoerde dierstudies tonen samen het rijke arsenaal van de tekenkunst uit de Gouden Eeuw.