Brand in winkel aan de Kleine Houtstraat in HaarlemHaarlem – De brandweer is zaterdagavond in actie gekomen voor een brand in een winkel aan de Kleine Houtstaat in Haarlem. Rond kwart voor zeven werd de brand ontdekt waarop direct 112 werd gebeld. Bij de brand kwam veel rookontwikkeling vrij.

Het raam van de Vivant Limi winkel werd eruit gesloopt waarna een groot rolluik stuk werd gemaakt om de winkel te kunnen betreden. Een doos met spullen die in de brand stond is naar buiten gebracht en geblust.

Met een grote overdrukventilator is de rook uit de winkel geblazen. Een bewoner van een woning boven de winkel moest tijdelijk zijn woning verlaten. Door de brand was de Kleine Houtstraat afgesloten voor publiek. Niet iedereen was het daarmee eens maar werden netjes terug gedirigeerd door agenten.

Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de brand is geweest. Salvage is opgeroepen om te assisteren.