Geldautomaat op het Polderplein in Hoofddorp doelwit van plofkraakHoofddorp – Zaterdagochtend omstreeks 04.45 uur werd een geldautomaat aan het Polderplein gekraakt door nog onbekende daders. De politie was snel ter plaatse en trof bij de geldautomaat een auto aan met nog draaiende motor die vermoedelijk gebruikt is om de deur van het pand open te breken. Omdat onduidelijk was of de daders nog in het pand aanwezig waren, trokken agenten uit voorzorg hun vuurwapen.

De daders werden niet meer aangetroffen. De geldautomaat was van binnenuit gekraakt, hierbij was gebruik gemaakt van gas. De daders hebben buit gemaakt. Vermoedelijk waren er meerdere daders en zijn ze er op scooters vandoor gegaan.

De politie roept uw hulp in bij het oplossen van deze plofkraak. Heeft u in de nacht van vrijdag op zaterdag iets verdachts gezien? Of in de dagen voorafgaand aan deze kraak? Dan wordt u vriendelijk verzocht te bellen met de politie in Hoofddorp op 0900-8844. Ook kunt u anoniem uw informatie aan de politie kwijt op 0800-7000.