Verkeerschaos door gekantelde aanhanger met busje in VelsertunnelVelsen-Zuid – Een gekantelde aanhanger met daarop een busje heeft donderdagmiddag voor de nodige verkeerschaos gezorgd. Rond kwart voor vier reed een busje met de aanhanger door de Velsertunnel richting Beverwijk toen deze opeens begon te scharen. De aanhanger schoot los en kwam over dwars in de tunnel tot stilstand. Beide tunnelbuizen werden vervolgens afgesloten voor het verkeer.

Hulpdiensten kwamen ter plaatse om assistentie te verlenen. De passagier van het busje is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Doordat automobilisten die al in de tunnel stonden niet langs het busje konden zijn deze terug geloodst. Na enige tijd kon de buis richting Haarlem weer in gebruik worden genomen. Bergers zijn begonnen met het weghalen van de busje en de aanhanger met daarop het busje. Verkeer welke nog op de A208 of A22 voor de Velsertunnel stond, stonden rond vijf uur nog steeds voor gesloten bomen te wachten. Het is nog onduidelijk wanneer de buis weer in gebruik kan worden genomen.