Dansende koeien de wei in bij melkveehouderij de EttingenSpaarnwoude – Na een lange periode in de winter in de stal, verlangen de koeien weer naar de wei. Op het moment dat zij weer naar buiten mogen zijn zij uitbundig en lijken wel te gaan dansen. Een leuk gezicht waar veel mensen op af komen. Ook in Spaarnwoude was het mogelijk om dit bijzondere gebeuren bij te wonen. Even na enen werden de 108 koeien van de boerderij losgelaten om naar buiten te gaan.

Vanwege de veengrond in de Verenigde Binnenpolder worden de koeien op melkveehouderij de Ettingen aan de Oudenotweg in Spaarnwoude pas later los gelaten. Een paar honderd mensen waren op zondag 28 april getuige van de vrolijk springende koeien.

Op de Ettingen waren nog allerlei activiteiten georganiseerd om de mensen deze zonnige zondagmiddag te vermaken.