Kat klem tussen twee schuurtjes bij de OranjestraatHaarlem – De brandweer is zondagavond lange tijd bezig geweest om een beknelde kat te kunnen bevrijden. De eigenaresse van de kat was het beest gaan zoeken toen deze niet thuis kwam en hoorde miauw tussen twee schuurtjes vandaan komen. De brandweer werd daarom rond tien uur gebeld om naar de Oranjestraat te komen. Het beest was tussen de muren naar beneden gevallen en kon geen kant meer op.

De brandweer besloot daarop, met toestemming van de eigenaar van de schuur, een deel van de muur aan de buitenkant weg te slopen. Hierdoor kon de kat uiteindelijk niet bevrijd worden dus is besloten om in een van de schuurtjes zelf een deel van de muur weg te hakken. Dit nam de nodige tijd in beslag en na ongeveer anderhalf uur kon een brandweerman de kat los krijgen en naar buiten tillen.

Een medewerkster van de dierenambulance heeft vervolgens het beestje nagekeken in de woning van de eigenaresse. Het lijkt erop dat de kat het avontuur naar omstandigheden goed heeft overleeft. De eigenaresse was in ieder geval dolblij haar kat weer terug te hebben.