Automobilist knalt tegen R-Net bus op de Europaweg in HaarlemHaarlem – Een automobilist is in de nacht van zondag op maandag met zijn voertuig tegen een R-Net bus geknald. Het ongeval gebeurde rond middernacht toen de man vanuit de Belgiëlaan de Europaweg op wilde rijden. De man remde wel voor een scooter die de Europaweg overstak maar door nog onduidelijke oorzaak zag hij de bus over het hoofd en botste tegen de zijkant van de bus.

Hulpdiensten kwamen ter plaatse om assistentie te verlenen. De bestuurder van de auto bleef bij het ongeval ongedeerd maar de passagier raakte gewond. De man werd gestabiliseerd waarna hij naar het ziekenhuis is overgebracht voor verdere behandeling. De passagiers en de chauffeur van de bus bleven bij het ongeval ongedeerd. De passagiers zijn overgestapt op een bus die later voorbij kwam.

De zijdeur van de bus raakte door het ongeval beschadigd. De personenwagen is later in de nacht door een bergingsbedrijf opgehaald. Onderzoek moet uitwijzen of een van de beide partijen door rood is gereden.