Traumahelikopter trekt veel bekijkt in Santpoort-ZuidSantpoort-Zuid – De komst van een traumahelikopter, twee ambulances, politiewagens en brandweerwagens in Santpoort-Zuid trok woensdagochtend veel bekijks. Rond negen uur was er op de derde etage van een appartementencomplex aan de Van Dalenlaan iemand onwel geworden. Naast twee ambulances werd ook het traumateam uit Amsterdam opgeroepen om assistentie te verlenen.

Omdat het slachtoffer op de derde verdieping lag werd ook de hulp van de brandweer ingeschakeld om haar naar beneden te hijsen. Door de komst van alle hulpdiensten waren vele ouderen en kinderen naar buiten gekomen en zaten op de stoep te kijken naar de verrichtingen van de hulpdiensten. Het slachtoffer is naar beneden gehesen naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere zorg. De trauma-arts is met de ambulance meegereden naar het ziekenhuis.

De traumahelikopter was op een terrein naast de Dekamarkt geland. Veel van het winkelend publiek was verbaast dat de helikopter daar stond. Nadat agenten de kinderen op een veilige afstand hadden gezet kon de helikopter weer vertrekken richting Amsterdam.