Man ontdekt woningbrand bij buurman en haalt hem naar buitenHaarlem – Een man ontdekte in de nacht van donderdag op vrijdag een brand bij zijn buurman. Rond half een kwam de man erachter dat het huis van zijn buurman aan de Zuid Schalkwijkerweg vol met rook stond en alarmeerde de brandweer en haalde direct de man naar buiten. De brandweer was snel ter plaatse om het vuur te blussen.

Een prullenbak in de woning was in de brand gevlogen waardoor de woning vol met rook kwam te staan. De bak is naar buiten gebracht en met een grote overdrukventilator is de rook weggeblazen. Ambulancepersoneel hebben zowel de bewoner als de buurman gecontroleerd op rookinhalatie. Beide hoefde na controle niet mee naar het ziekenhuis. De brandweer heeft de adequate buurman gecomplimenteerd met zijn goede optreden.