Brand bij grand café De Parel aan de LeimuiderdijkLeimuiderbrug – De brandweer is zondagochtend gealarmeerd voor een brand in Leimuiderbrug. Rond kwart over negen werd er een brand ontdekt in grand café De Parel aan de Leimuiderdijk. Diverse brandweer-eenheden uit Kennemerland en Hollands-Midden werden opgeroepen om het vuur te komen bestrijden. Al vrij snel werd de brand opgeschaald naar middelbrand.

Een ambulance is opgeroepen omdat een persoon rook had ingeademd. Deze is door ambulancepersoneel nagekeken maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis voor verdere behandeling. De brand ging gepaard met veel rook ontwikkeling. Brandweermannen hebben het vuur geblust waarna met een grote overdrukventilator de rook uit het pand werd geblazen.

Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de brand precies is geweest. De Leimuiderdijk was door de hulpverlening deels afgesloten.