Vijf gewonden bij zwaar ongeval op de IJweg in ZwanenburgZwanenburg – Het verkeer op de A9 richting Amsterdam stond zondagmiddag muurvast na twee verkeersongevallen waarbij in totaal zes auto’s bij betrokken waren. Even na half twee gebeurde er een ongeval op de snelweg ter hoogte van de A5. Bij dat ongeval vloog een personenwagen in de brand. Vlak daarna gebeurde vlak achter het ongeval nog een ongeval.

Meerdere ambulances werden gealarmeerd om hulp te bieden maar gelukkig raakte er bij het ongeval niemand ernstig gewond. Door het ongeval werden de drie hoofdrijbanen richting Amsterdam afgesloten voor het verkeer, automobilisten konden via de parallelweg voor de afrit naar de A5 voorbij het ongeval rijden. Achter het ongeval ontstond hierdoor een lage files.

Alle zes de voertuigen zijn door een bergingsbedrijf van de snelweg gehaald.