Oldtimer week voor vakantie in vlammen opgegaanHaarlem – De eigenaar van een oude volkswagen bus uit 1987 zag zijn pronkstuk dinsdagmiddag in vlammen opgaan. De man was bezig met het vervangen van een benzinepomp bij de garageboxen achter de Kinderhuissingel in Haarlem toen er rond drie uur plotseling rook uit zijn bus kwam. Met een brandblussertje van de achterbuurman is nog snel geprobeerd om de vlammen te doven maar er was geen houden meer aan.

Grote zwarte rookwolken trokken omhoog terwijl de brandweer onderweg was om het vuur te bestrijden. Binnen de kortste keren stond de bus in lichterlaaie. De eigenaar keek vanaf een afstand terwijl zijn zes jaar geleden aangeschafte bus in rook opging, via marktplaats en ebay had hij diverse onderdelen aangeschaft en de opknapbeurt was bijna voltooid. Volgende week zou hij ermee op vakantie gaan maar dat gaat helaas niet door met deze bus.

De brandweer heeft het vuur geblust maar er bleef niet veel meer van de wagen over.