Motorrijder gewond bij zwaar ongeval op de Rijksstraatweg in Haarlem-NoordHaarlem – Een 27-jarige Haarlemse motorrijder is zaterdagmiddag omstreeks 17.30 uur op de Rijksstraatweg onderuit gegaan en gewond geraakt.

Volgens getuigen was de motorrijder, samen met nog een andere motorrijder bezig met gevaarlijk rijgedrag waaronder het maken van wheelies. De 27-jarige man kwam hierbij op enig moment ten val, schoot enkele tientallen meters met zijn motor door en klapte tegen een tegemoetkomende personenauto. De motorrijder is in ieder geval met beenletsel naar een ziekenhuis vervoerd. Daar is bloed van hem afgenomen om onderzoek te doen naar alcohol en/of drugsgebruik. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en de motorfiets is in beslag genomen.

De andere motorrijder is doorgereden. Voor zover bekend is de bestuurder van de auto niet gewond geraakt. De auto moest worden versleept. Verkeersongevalanalisten zijn ter plaatse geweest om onderzoek te doen naar de precieze toedracht van het ongeval.