Drie gewonden bij geweldsincident in de Ledeboerstraat in HaarlemHaarlem – Bij een geweldsincident in Haarlem zijn zondagavond drie gewonden gevallen. Rond tien uur raakte twee IJmuidenaren in de leeftijd van 17 en 23 jaar ernstig gewond bij het incident in de Ledeboerstraat, een derde, een 55-jarige Haarlemmer die de boel wilde sussen, raakte lichtgewond en kon op eigen kracht naar het ziekenhuis voor behandeling. Naast diverse ambulances werd ook het traumateam opgeroepen om assistentie te verlenen. Kort na het incident konden twee verdachten op de Europaweg in Haarlem worden aangehouden. De auto waar ze in reden werd later door een bergingsbedrijf afgesleept.

Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. Volgens omwonenden zou een van de slachtoffers diverse malen zijn gestoken en is de andere man met een pijp geslagen. Een woordvoerster van de politie kan hier uit onderzoeksbelang (nog) geen mededelingen over doen. Een deel van de Ledeboerstraat is lange tijd afgesloten geweest voor onderzoek. Rechercheurs van de Forensische Opsporing hebben foto’s van de omgeving gemaakt en DNA materiaal veilig gesteld.