Man ernstig gewond na eenzijdige aanrijding tegen boom op A22Santpoort-Noord – Een bestuurder van een auto is zaterdag aan het einde van de ochtend ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval. De man reed rond het middaguur met zijn busje op de A22 richting Amsterdam toen hij ter hoogte van Santpoort-Noord van de weg raakte en tegen een boom tot stilstand kwam.

Diverse hulpdiensten, waaronder het traumateam uit Amsterdam, werden opgeroepen om hulp te komen bieden. De brandweer heeft een deur aan de passagierskant van het busje weggehaald waarna de man uit zijn voertuig kon worden gehaald. Na de eerste zorg is hij onder politiebegeleiding naar het VU ziekenhuis in Amsterdam overgebracht.

De verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie gaat een onderzoek instellen naar de exacte toedracht van het ongeval. Het overige verkeer moest gebruik maken van de vluchtstrook van de A22.