Duitse markeerbom zorgt voor veel consternatie in HaarlemHaarlem – Een oude Duitse markeerbom uit de tweede wereldoorlog heeft maandagmiddag voor veel consternatie gezorgd in Haarlem-Noord. Bij graafwerkzaamheden in de PC Boutenstraat in Haarlem werd het projectiel rond vier uur aangetroffen. De graafwerkzaamheden werden gestaakt en de hulpdiensten werden gealarmeerd.

In afwachting van de EOD werden de bewoners van vier naastgelegen woonwagens geëvacueerd en werd de straat afgesloten voor verkeer en publiek. Rond kwart voor zeven was de EOD ter plaatse en al snel bleek het om een markeerbom te gaan. Deze bom werd door de Duitsers gegooid waarna er rook omhoog kwam en duidelijk was waar de bommen moesten worden gegooid.

De bom is vervolgens omhoog gehaald en in de wagen van de EOD geladen. De straat en woonwagens konden vervolgens weer worden vrijgegeven omdat het gevaar was geweken.