Brand in renovatiewoningen aan de Nauerna in ZwanenburgZwanenburg – In de nacht van dinsdag op woensdag heeft een woningbrand in Zwanenburg voor veel schade gezorgd. Rond kwart voor twee werd de brand aan de Nauerna ontdekt waarop direct de brandweer werd gealarmeerd. De brandweer van Zwanenburg was nog bezig met het blussen van een buitenbrand elders in Zwanenburg toen de melding binnen kwam. Al vrij snel werd er opgeschaald naar middelbrand zodat extra brandweer-eenheden ter plaatse kwamen.

Isolatiemateriaal wat bij de renovatiewoning lag stond in lichterlaaie. De bewoners van vier naastgelegen woningen zijn geëvacueerd en door ambulancepersoneel nagekeken op rookinhalatie. De brandweer heeft het vuur geblust maar kon niet voorkomen dat twee woningen aanzienlijke schade hebben opgelopen.

De oorzaak van de brand is nog onbekend, maar aangezien dit de vierde brand in Zwanenburg was deze nacht wordt brandstichting niet uitgesloten.