Koningin Máxima opent Fioretticollege HillegomHillegom – Hare Majesteit Koningin Máxima opende woensdagochtend 29 mei het nieuwe gebouw van het Fioretticollege in Hillegom. Koningin Máxima verricht de opening samen met een aantal leerlingen van het college voor vmbo, mavo en havo.

Het Fioretticollege Hillegom is opgedeeld in zogenoemde onderwijshuizen. In deze acht onderwijshuizen zijn leerlingen en docenten opgedeeld in vaste groepen. Het college maakt op deze manier kleinschalig leren en werken mogelijk, waarbij de leerlingen gebruik kunnen maken van moderne faciliteiten. Er zijn onder andere huizen voor de onderbouw en voor de afdelingen techniek, zorg en welzijn, uiterlijke verzorging en handel en verkoop. Ook is er een kunst- en cultuurhuis en zijn er drie sportzalen.

Daarnaast wordt het nieuwe gebouw gebruikt als centrale en verbindende ontmoetingsplek tussen de school en het sociaal-culturele- en maatschappelijke veld van de gemeente Hillegom.