Overvaller neergeschoten na gijzelingNieuw-Vennep – Een politieagent heeft woensdagavond een overvaller neergeschoten in een woning in Getsewoud. De twee overvallers hadden eerder op de avond cafetaria Kwalitaria op het Handelplein overvallen. Beide daders vluchtten Getsewoud in. De politie hield een grote zoekactie in de wijk, waarbij onder andere een speurhond werd ingezet.

Beide daders drongen een woning binnen en bedreigden het gezin met een vuurwapen. Toen de politie de mannen op het spoor waren gekomen, kwam één van de daders naar buiten met de man en hield het slachtoffer een pistool tegen het hoofd.

De dader vluchtte met zijn gijzelaar terug de woning in. De agenten gingen achter de hem aan, trapten de deur open en schoten op de dader. De dader was geraakt door het schot en kon worden overmeesterd. De tweede overvaller is ook door de agenten aangehouden.

Na de schietpartij werd onder andere het traumateam uit Amsterdam opgeroepen. Uiteindelijk vielen de verwondingen mee en liet een politiewoordvoerder weten dat de overvaller licht gewond is geraakt. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.