Grote brand een cafe / hotel in BloemendaalBloemendaal – In het pand van café De Rusthoek is in de nacht van maandag op dinsdag brand ontstaan. Rond twee uur kreeg de brandweer de melding dat er rookontwikkeling uit het pand kwam. Al vrij snel werd de brand opgeschaald naar middelbrand. Diverse brandweer-eenheden spoedde zich naar het pand om het vuur te bestrijden.

In totaal zijn 22 gasten die zich in het bovengelegen hotel Bloemendaal begaven uit het pand ontruimd. Deze zijn opgevangen in het tegenovergelegen verzorgingstehuis De Rijp. Ook de bewoners van naastgelegen huizen moesten hun woning verlaten in verband met de rookontwikkeling. Niemand raakte bij de brand gewond.

Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is geweest, de brand heeft in het restaurant gedeelte van het complex gewoed.