Bijen hebben 1-0 gescoord in voetbalgoal in Santpoort-NoordSantpoort-Noord – Een bijenzwerm stond plotseling met 1-0 voor op de bewoners van een pand aan de Hoofdstraat in Santpoort-Noord. Het volk van zo’n 3 á 4000 duizend bijen had zich gevestigd in de rechter bovenhoek van een voetbaldoel in de achtertuin van de bewoners. De 11 jarige Moreno trapte maandagavond een balletje het doel in toen er plotseling iets uit de hoek viel, het bleek een zwerm bijen te zijn. Aangezien de bijen beschermd zijn is de hulp van een imker ingeschakeld.

Woensdagmiddag kwam imker Pim Lemmers uit Heemstede naar de Hoofdstraat om de voetballiefhebbertjes uit het goal te verwijderen. Met een oude vuilnisbak werden de bijen uit het net van de goal gehaald en in de bijenkast op de grond gezet. Lemmers zal de kast vanavond of morgen ophalen zodat alle bijen mee kunnen.

De bijen zijn in ieder geval verwijderd en Lemmers is er erg blij mee. Moreno kan vanaf morgen weer met zijn vriendjes voetballen in de tuin.