Dode door schietpartij in de Jacob Cabeliaustraat in AmsterdamAmsterdam – Zaterdagmiddag rond 14.30 uur is er een schietpartij geweest op de Jacob Cabeliaustraat in Amsterdam-Geuzeveld. Daarbij is in een man om het leven gekomen.

Hij werd in zijn auto beschoten vlakbij de Haarlemmerweg. Naast de doodgeschoten man zat een minderjarig familielid in de auto. De woordvoerder kon niet bevestigen dat het om een kind van het slachtoffer gaat.

De politiehelikopter zoekt mee naar de daders die waarschijnlijk zijn ontkomen in een witte bestelbus met het kenteken 8-VBR-52. Via burgernet heeft de politie een oproep gedaan om uit te kijken naar die bestelbus. Maar pas wel op, want de inzittenden zijn in het bezit van vuurwapens.

Over de aanleiding voor de schietpartij is nog niets bekend. De politie verricht forensisch onderzoek op en rond de plek van de schietpartij.