Politiewagens betrokken bij twee aanrijdingen op de Rijksstraatweg in HaarlemHaarlem – Zaterdagavond zijn er twee politiewagens bij verschillende aanrijdingen beschadigd geraakt. Rond negen uur kreeg de politie de melding van (huiselijk)geweld waarbij de verdachte er in een rode auto vandoor ging. Diverse politie-eenheden spoedde zich richting Haarlem-Noord.

Op de Rijksstraatweg ter hoogte van de Planetenlaan was een hondengeleider van de politie betrokken bij een aanrijding met een grote BMW. De brandweer moest eraan te pas komen om de deur van de politiewagen open te krijgen waarna de agent zijn voertuig kon verlaten waarna hij door ambulancepersoneel is opgevangen en overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere behandeling. De politiehond is door een collega hondengeleider opgevangen en meegenomen.

Verderop de Rijksstraatweg is de gevluchte rode auto ter hoogte van het Raadhuisplein tegen een andere politiewagen gebotst. De verdachte man moest door de brandweer uit zijn voertuig worden geknipt. De man kreeg nadat hij uit het voertuig was gehaald boeien om waarna er een agent mee de ambulance in ging naar het ziekenhuis waar de verdachte zal worden behandeld aan zijn verwondingen.

Door beide ongevallen werd een flink deel van de Rijksstraatweg afgesloten voor verkeer evenals enkele zijwegen van de Rijksstraatweg.