Schoten gelost na plofkraak op ING geldautomaat winkelcentrum SchalkwijkHaarlem – De ING geldautomaat naast de ingang van het winkelcentrum in Schalkwijk is in de nacht van zaterdag op zondag het doelwit van plofkrakers geweest. Omwonenden werden rond vier uur opgeschikt door een luide knal rondom de Rivieradreef. Volgens getuigen waren vier personen bezig met het kraken van de geldautomaat waarna ze er vandoor gingen.

De politie is direct een grote zoekactie begonnen waarbij onder andere gebruik werd gemaakt van een politiehelikopter. Een van de vluchtauto’s is op het fietspad vlak bij de Boerhaavelaan in de brand gestoken. Met behulp van een politiehelikopter kon een van de verdachten worden aangehouden waarna hij naar het politiebureau is overgebracht. Bij de zoekactie zijn ook schoten gelost. Na de aanhouding heeft de brandweer de brandende auto geblust.

Een andere brandweereenheid heeft de ING geldautomaat en de deels verwoeste muur gecontroleerd. De politie heeft vervolgens een groot gedeelte in de omgeving afgezet in verband met sporenonderzoek.