Man zwaargewond na overval in woning HaarlemHaarlem – De politie heeft maandagmiddag een ernstig gewonde man in zijn woonkamer gevonden, zo werd dinsdag bekend gemaakt. Omwonenden hadden hun zorgen geuit over de dichte gordijnen van de man.

Toen de politie op de Nemelaar aankwam, werd de ernstig gewonde, hoogbejaarde man aangetroffen. Hij bleek het slachtoffer te zijn geweest van een overval, die in de periode tussen zaterdagavond en maandagochtend had plaatsgevonden. De overvaller was er na de overval vandoor gegaan met enkele kostbaarheden.

Omdat omwonenden zich afgelopen maandag zorgen maakten om hun buurman en zagen dat de gordijnen nog steeds dicht zaten, schakelden zij maandagmiddag de familie in van de man. Hierop is een familielid van de man de woning in gegaan en trof het slachtoffer daar ernstig gewond aan. Daarna werd direct ambulancepersoneel en politie ter plaatse gevraagd. De 89-jarige bewoner is naar het ziekenhuis gebracht en is daar opgenomen voor behandeling.

De politie is op zoek naar de dader, een grote, lichtgetinte man met donker haar. Getuigen kunnen zich melden via 0800-8844.