Toestel Delta veilig geland op SchipholSchiphol – Een vliegtuig van Delta Airlines heeft woensdagmiddag veilig een voorzorgslanding op Schiphol gemaakt. Het toestel landde iets na vier uur op de Kaagbaan.

Het toestel was onderweg van Parijs naar Detroit. Volgens de Veiligheidsregio Kennemerland waren er 398 mensen aan boord. Kort na vertrek ontdekte de bemanning dat er problemen waren met de flaps, een soort verlengstuk van de vleugels. Daarom besloten ze uit te wijken naar Amsterdam.

Om te kunnen landen op Schiphol moest het vliegtuig kerosine verbranden. Daarom cirkelde het toestel lang boven het oosten van Engeland. Dat was te zien op vliegtuigscanners en leidde tot speculaties op Twitter.

Bij de landingsbaan stonden zeker drie brandweerwagens gereed. Het ging om een voorzorgsmaatregel, verklaarde de Veiligheidsregio.