Man gewond bij verkeersongeval op de A9 bij Velsen-ZuidVelsen-Zuid – Een man is donderdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de A9. Rond half vier botste een personenwagen en twee busjes vlak voor de Wijkertunnel richting Beverwijk op elkaar.

Een man die in een van de voertuigen zat raakte bij het ongeval gewond. Ambulancepersoneel heeft hem gestabiliseerd waarna hij naar het ziekenhuis is overgebracht voor verdere behandeling.

Een bestuurder van een busje kon, nadat een stukje bumper was losgehaald, zijn weg weer vervolgen. Het andere busje en de personenwagen moesten door een bergingsbedrijf worden opgehaald. Het ongeval is vermoedelijk ontstaan door een schrikreactie in verband met een auto die zo’n 150 meter voor het ongeval met pech aan de kant stond.

Een rijstrook voor de Wijkertunnel was door het ongeval gestremd voor het verkeer met de nodige files tot gevolg.