Gewonden bij crash rally AmsterdamAmsterdam – Tijdens de RallyPro Amsterdam Short Rally in het westelijke havengebied van de hoofdstad zijn zondag zeker drie mensen zwaargewond geraakt nadat een rallywagen uit de bocht vloog. Dat heeft de politie zondag gemeld.

De rallywagen belandde op de Westhavenweg buiten het parcours en kwam in het publiek terecht, waardoor een nog onbekend aantal mensen werd geschept. Volgens de politie zouden zeker drie mensen zwaargewond zijn geraakt. De Amsterdamse omroep AT5 meldt dat er vier gewonden zouden zijn.

Ook zou er een duikploeg worden ingezet omdat er slachtoffers in het water zouden zijn beland. Toen bleek dat er niemand in het water was gevallen, werd dat bericht snel ingetrokken, aldus de brandweer.

In 2010 viel bij het rallyevenement ook al een gewonde. Een vrouw, die als marshall langs de baan met vlaggen auto’s signaleerde om langzamer te rijden na een eerder ongeval, werd destijds geschept door een rallywagen.

De rally, waarbij 60 rallyteams door het Amsterdamse westelijke havengebied scheuren, wordt voor de 31ste keer gehouden.