Koe zoekt verkoeling in de sloot aan de Vinkebrug in HalfwegHalfweg – Een koe ziet zich woensdagmiddag niet makkelijk uit het water halen. Het dier was aan de Vinkebrug in Halfweg te water geraakt en stond rustig in de sloot een beetje na te kauwen. Rond het middaguur zag een passant de koe staan waarop hij de brandweer belde. Een tankautospuit en een duikwagen werden opgeroepen om het dier uit zijn natte positie te bevrijden.

Toen een brandweerman het weiland in liep besloot de koe daar niet op te wachten en liep een stuk door het water. Het dier stopte in een sloot tussen twee weilanden maar kon nog niet op eigen kracht terug het gras op. De boer was ondertussen ook op de hoogte gesteld en kwam kijken wat er precies aan de hand was. De koe leek er verder geen probleem mee te hebben want at vanuit het water wat gras aan de kant weg.

De boer heeft vervolgens een wagentje gehaald om de koe uit de sloot te kunnen trekken. Hij kwam met de wagen het weiland op waarna de koe besloot weer een stuk door de sloot te gaan lopen. De boer kon vervolgens weer een stuk rijden om aan de andere kant van de sloot te komen. Toen lukte het de man om een touw om de nek van het dier te krijgen waarna de koe uit de sloot kon worden getrokken. De touw kon van de nek waarna het dier weer vrolijk verder liep.