Man haalt bij uitbaggeren sloot mogelijk explosief naar bovenHalfweg – De hulpdiensten werden vrijdagmiddag gealarmeerd nadat er een verdacht voorwerp uit een sloot naar boven was gehaald. Ronald Veerman was de sloot naast zijn woning aan het uitbaggeren toen hij een groot zwaar projectiel naar boven had gehaald. Veerman was zich van geen kwaad bewust en maakte het projectiel schoon om te kijken wat het precies was. Toen er boven op het ding een soort slagpin was te zien besloot hij te stoppen en de brandweer en politie te alarmeren.

Politieagenten kwamen ter plaatse om poolshoogte te nemen. Uiteindelijk heeft een agent met kennis van explosieven naar het projectiel gekeken en kwam tot de conclusie dat het waarschijnlijk geen explosief was. Na overleg werd besloten het ding weer terug in het water te gooien zodat het verder geen kwaad kan.