Brand treft World Fashion Centre in AmsterdamAmsterdam – In een toren van het World Fashion Centre in Amsterdam heeft in de nacht van zaterdag op zondag korte tijd brand gewoed. Daardoor liepen een aantal bedrijven in het gebouw aan het Koningin Wilhelminaplein aanzienlijke schade op, stelde een woordvoerder van de brandweer.

De brand werd rond kort na middernacht ontdekt door een nachtwaker. Hij alarmeerde de brandweer, die het vuur op de 12e etage snel wist te blussen. „De brand was kort uitslaand, maar is uiteindelijk beperkt gebleven tot die etage”, stelde de woordvoerder.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Volgens de brandweer was buiten de nachtwaker niemand meer in het gebouw aanwezig. Van gewonden is dan ook geen sprake. Doordat de getroffen etage vol rook stond, was na de brand niet direct duidelijk welke bedrijven de meeste schade hebben opgelopen.