Automobilist raakt in slip na uitwijkmanoeuvre voor dierCruquius – Een bestuurder van een auto is dinsdag aan het einde van de middag bijna met zijn voertuig de Ringvaart ingereden. De man reed rond half vijf over de Bennebroekerweg toen er een dier over de weg liep. Uiteindelijk trok hij de handrem aan en raakte hij met de wagen in een slip. Het voertuig kwam op het randje van de dijk te hangen. Beide inzittenden konden veilig het voertuig verlaten.

Ondertussen was 112 al gebeld en kwamen de hulpdiensten massaal in actie omdat de melding was binnen gekomen dat de auto in het water terecht was gekomen en de inzittenden er nog in zouden zitten. Gelukkig bleek dit niet het geval en konden brandweer en ambulance weer snel retour.

De broer van de bestuurder, van wie de auto is, was minder blij met het incident. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig later in de middag weer op z’n wielen gezet. De Bennebroekerdijk was door het incident deels afgesloten.