Verkeerschaos door ongeval met busje met radioactief materiaalSpaarndam – Door een verkeersongeval op de A9 bij Spaarndam is er maandagmiddag een behoorlijke verkeerschaos ontstaan. Rond half zes botsten drie auto’s op elkaar waarbij ook een busje was betrokken die volgens de persvoorlichter van de Veiligheidsregio Kennemerland radioactief materiaal vervoerde.

De brandweer is uitgerukt om metingen te verrichten en de A9 is tijdelijk in beide richtingen afgesloten geweest. Nadat de brandweer had gemeten dat er geen gevaarlijke stoffen waren vrijgekomen kon het verkeer uit de richting van Beverwijk naar Amsterdam weer gebruik maken van de A9.

Op de A9 richting Alkmaar zijn nog wel twee rijstroken afgesloten vanwege bergingswerkzaamheden. In beide richtingen en de toegangswegen is er behoorlijk oponthoud.