Automobilist aangehouden na verkeersongeval op de KruiswegRozenburg – Een bestuurder van een auto is vrijdagavond aangehouden na een verkeersongeval in Rozenburg. De man botste omstreeks half negen op zijn voorganger op de Kruisweg (N201) ter hoogte van de Aalsmeerderweg.

Brandweer, ambulance en politie kwamen met spoed ter plaatse om hulp te bieden. De bestuurder is nagekeken maar hoefde uiteindelijk niet mee naar het ziekenhuis. Wel is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau omdat een eerste blaastest uitwees dat hij mogelijk teveel alcohol in zijn bloed had. Op het bureau zal een uitgebreide ademanalyse uit moeten wijzen hoeveel.

Door het ongeval was een rijbaan afgesloten voor het verkeer. Een bergingsbedrijf heeft de beschadigde wagen later op de avond afgesleept. De bestuurder van de aangereden wagen kon zijn weg later weer met zijn wagen vervolgen.