Scooterrijder ernstig gewond na botsing op verkeerspaal in BadhoevedorpBadhoevedorp – Een man is woensdag aan het begin van de avond ernstig gewond geraakt bij een botsing in Badhoevedorp. De man reed rond half zes op zijn scooter over de Nieuwemeerdijk toen het bij een wegversmalling misging. Door nog onbekende oorzaak botste hij vol op een verkeerspaaltje en kwam enkele meters verder tot stilstand.

Een buurtbewoonster bood eerste hulp in afwachting op de massaal opgeroepen hulpdiensten. Naast politie, brandweer en ambulances werd ook het traumateam ingezet om hulp te bieden. De man is na de eerste zorg ter plaatse met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. De verkeersongevallenanalyse (VOA) is een onderzoek gestart naar de exacte toedracht van het ongeval.

De buurtbewoonster die eerste hulp heeft geboden is de wegversmallingen helemaal zat. Volgens haar zijn ze levensgevaarlijk en gebeuren er met enige regelmaat ongevallen voor haar deur. Twee jaar geleden was er volgens haar ook al een jongen zeer ernstig gewond geraakt nadat hij met zijn brommer tegen de versmalling was gereden.