Afval gedumpt naast ivm oud en nieuw gesloten containersHaarlem – Vele papier en plastic containers zijn door Spaarnelanden rond Oud&Nieuw afgesloten in verband met mogelijke vuurwerkschade. Zo ook de ondergrondse containers op het parkeerterrein bij de supermarkt aan de Planetenlaan in Haarlem-Noord. Op de containers is te lezen dat de containers begin januari weer worden geopend.

Veel mensen lijken zich er echter niets van aan te trekken. Ze lezen het bericht dat de bak gesloten is en dumpen vervolgens het oude papier en de tassen met afvalplastic naast de gesloten containers.

Het papier begint zich dan ook aardig op te stapelen. Op het parkeerterrein zijn in het verleden al regelmatig containers in de brand gestoken en nu het papier zo naast de bakken ligt zal dit ook het nodige gevaar opleveren.