Inbrekers gezocht na mishandeling in VelserbroekVelserbroek – De politie is maandagavond een grote zoekactie gestart nadat drie inbrekers waren betrapt bij de Lange Sloot ter hoogte van de Zadelmakerstraat. De mannen waren aan de achterzijde van een autobedrijf bezig toen een man die zijn hond aan het uitlaten was de mannen betrapte. De drie mannen waren met banden en velgen in de weer. De hondenuitlater vroeg aan de mannen waar ze mee bezig waren en of hij de politie moest bellen. De getuige alarmeerde vervolgens de politie en werd door een van de mannen op zijn borst getrapt.

De politie kwam direct met veel eenheden ter plaatse om de buurt rond de Klompenmakerstraat af te blokken agenten gingen vervolgens in de buurt opzoek naar de drie mannen. Naast een speurhond werd er ook een politiehelikopter ingezet om vanuit de lucht mee te zoeken. Via burgernet werd opgeroepen uit te kijken naar de drie mannen met donkere kleding, capuchon en lichtgrijze jas. Een van de politiewagens kwam bij de zoekactie vast te zitten in het gras.

Diverse autobanden en velgen werden in de bosjes achter het autobedrijf terug gevonden. Ook verderop langs een sloot lagen nog enkele banden. De politie is direct een onderzoek gestart om de sporen naar de daders vast te leggen. Voor zover bekend is er nog niemand opgepakt.