Twee mannen aangehouden na mogelijke schietpartij in HaarlemHaarlem – De politie heeft dinsdagavond twee mannen aangehouden na een mogelijke schietpartij aan de Schalkwijkerstraat. De weg werd rond zeven uur afgesloten en agenten met kogelwerende vesten stonden te posten nadat er bij een ruzie mogelijk vanuit een woning zou zijn geschoten.

Een man kwam vrijwillig uit de woning en werd vervolgens door agenten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een tweede man die niet vrijwillig naar buiten kwam is een uur later door een arrestatieteam uit de woning gehaald. Hierbij is onder meer het raam van de woning kapot geslagen. De man is vervolgens geboeid en geblinddoekt naar het politiebureau overgebracht.

Door het incident was de Schalkwijkerstraat lange tijd helemaal afgesloten voor verkeer. Veel mensen kwamen kijken wat er precies aan de hand was. Rond half negen kon de weg weer worden vrijgegeven. De politie heeft de zaak in onderzoek, het is nog onbekend of er daadwerkelijk een vuurwapen is aangetroffen.