Vrouw door brandweer gered van verstikking in HeemstedeHeemstede – De brandweer van Heemstede heeft vrijdagmiddag het leven van een vrouw gered bij Sein aan de Achterweg. Rond kwart voor een verslikte een vrouw zich in wat eten waardoor ze geen adem meer kon halen. Diverse hulpdiensten, waaronder het traumateam uit Amsterdam, werden ingeschakeld om hulp te bieden.

Omdat de Heemsteedse brandweer vlak bij het pand van Sein zitten werden ook deze gealarmeerd om hulp te bieden. De brandweer was als eerste ter plaatse en konden de luchtweg van de vrouw weer vrijmaken zodat ze weer normaal adem kon halen. De vrouw is vervolgens door ambulancepersoneel opgevangen en overgebracht naar het ziekenhuis. Door het kordate optreden van de brandweer hoefde het traumateam uiteindelijk niet naar Heemstede te komen.