Erik van Muiswinkel opent collecteweek Amnesty InternationalHaarlem – Erik van Muiswinkel heeft donderdagmiddag de Haarlemse versie van de landelijke Amnesty-collecte 2014 geopend.

Voor zijn oude huis aan de Rijksstraatweg in Haarlem-noord maakte de theatermaker duidelijk hoe belangrijk het is om te doneren aan Amnesty International. In een tien minuten durende speech benadrukte Van Muiswinkel de fijnmazigheid van het Nederlandse volk en de doelen van Amnesty.

‘Ik heb diep respect voor de mensen die jaar in jaar uit de moeite nemen om te collecteren met dit vervelende weer en verrassende bedragen ophalen voor ziekten, maar ook voor semi-politieke doeleinden zoals Amnesty doet. Dit maakt Amnesty nog bijzonderder, omdat er sprake is van een doel dat veel verder gaat dan alleen je eigen omgeving.’ Aldus de theatermaker.

In het bijzijn van secretaris Tiny Ribbens, diverse collectanten van Amnesty en de aanwezige pers verrichtte Van Muiswinkel de eerste donatie van 20 euro. Met het thema: ‘Geef om vrijheid, steun Amnesty’ start zondag 2 februari de collecte voor het goede doel.