Premier Rutte bezoekt workshop Serdar Gözübüyük op het Nova CollegeHaarlem – Minister-president Mark Rutte heeft woensdagochtend een bezoek gebracht aan het Nova College aan de Zijlweg in Haarlem.

Rutte kwam rond half elf aan bij de school en na een kopje koffie en een korte rondleiding door de keuken van het restaurant van het Nova College schoof Rutte aan in een klas. Leerlingen kregen een workshop ‘sport connecting us’ van Nederlands eerste betaald voetbal scheidsrechter van niet Nederlandse afkomst, Serdar Gözübüyük.

Serdar Gözübüyük, die zelf ooit een opleiding volgde op het Nova College, kwam de studenten inspireren met een workshop rond respect, mentaliteit, (spel)regels en omgaan met teleurstellingen. Het doel van de workshop is jongeren inzicht te geven in hun eigen gedrag en welk gedrag nodig is om succesvol te worden. Premier Mark Rutte onderschrijft deze visie van harte, reden om een workshop te komen bijwonen.

Nadat Rutte met alle leerlingen op de foto was geweest is hij rond twaalf uur weer vertrokken opweg naar zijn volgende afspraak.