Tuinhuis volledig in vlammen opgegaan in Santpoort-ZuidSantpoort-Zuid – Een tuinhuisje langs de N208 is donderdag in alle vroegte volledig in vlammen opgegaan. Rond half zes zagen bewoners van de flat aan de Delftlaan in Haarlem-Noord het tuinhuisje in Santpoort-Zuid branden waarop ze de hulpdiensten alarmeerde. De brand aan het tuinhuisje aan de Sportlaan breidde zich snel uit.

Vanwege de waterwinning werden er twee waterwagens meegestuurd om de brand te kunnen bestrijden. De N208 is tussen de Jan Gijzenkade en het Delftplein tijdelijk door de politie afgesloten vanwege de rookontwikkeling en mogelijk explosiegevaar door de aanwezige gasflessen.

De brandweer heeft het vuur vanaf de Sportlaan en vanaf de Westelijke Randweg bestreden maar het tuinhuisje was niet meer te redden. Een persvoorlichter van de Veiligheidsregio Kennemerland gaf aan dat het nog onduidelijk is wat de oorzaak van de brand is geweest en er geen gewonden zijn gevallen. Rond zeven uur kon de N208 weer in beide richtingen worden vrijgegeven.