Velsertunnel langdurig afgesloten na verkeersongevalVelsen-Zuid – De Velsertunnel is woensdagnacht lange tijd in beide richtingen afgesloten geweest nadat er een verkeersongeval had plaatsgevonden. De oostbuis van de Velsertunnel was in verband met werkzaamheden afgesloten waardoor al het verkeer door de westbuis moest. Rond middernacht vond er een aanrijding plaats op het stuk waarbij het verkeer van de oost naar de westbuis moest.

Meerdere ambulances, brandweer en politievoertuigen werden opgeroepen om assistentie te verlenen. Een van de bestuurders is door de politie meegenomen en overgebracht naar het politiebureau, de man bleek vier keer meer dan de toegestaande hoeveelheid alcohol te hebben geblazen. De verkeersongevallen analyse (VOA) van de politie is een uitgebreid onderzoek gestart om de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen. Het is nog onbekend of er ook gewonden bij het ongeval zijn gevallen.

Automobilisten die op de A22 en A208 voor de Velsertunnel stonden te wachten konden na zo’n 40 minuten via het wrakkenterrein de snelweg verlaten. Rond 01.30 uur was de Velsertunnel nog steeds niet vrijgegeven voor het verkeer.